Tips voor de inrichting van je badkamer

Een badkamer is meestal geen grote ruimte. Toch is het de plaats waar we elke ochtend onze dag beginnen en elke avond onze dag eindigen. Een praktische en goed ingerichte badkamer is daarom van groot belang. In dit artikel worden er enkele tips meegegeven om het meeste uit deze kleine ruimte te halen. 

 

Bad of douche?

 

Niet alle badkamers hebben voldoende ruimte om zowel een bad als een douche te zetten. Je hebt de mogelijkheid om een douche in een bad te plaatsen, maar dat wordt niet altijd als praktisch ervaren. Of je voor een douche of een bad moet kiezen, hangt natuurlijk voor een groot deel af van je persoonlijke keuze. Financieel gezien is een douche een betere optie aangezien je minder water verbruikt. Wanneer je langere tijd in een bad zit, ben je namelijk geneigd om steeds warm water toe te voegen om het niet koud te krijgen. 

 

In een kleine ruimte wordt er meestal gekozen voor een douche. Om het heel eenvoudig te maken, wordt er meestal gekozen voor een inloopdouche. Zo hoef je nergens op te stappen om in je douche te geraken. Ideaal voor in de toekomst wanneer je een dagje ouder wordt. Bij een inloopdouche is ook de douchewand belangrijk. Een acryl paneel is hierbij een interessante optie, want die is volledig waterdicht. Bovendien heeft deze douchewandbekleding geen voegen waardoor het een strak afgewerkt geheel is waarbij weinig onderhoud nodig is. 

 

Toilet in de badkamer?

 

Of je al dan niet een toilet in de badkamer plaatst, hangt natuurlijk ook weer af van de grootte van de ruimte. Vaak is er niet veel ruimte meer over nadat je de belangrijkste zaken al in de badkamer hebt geplaatst. Denk maar aan een bad of douche, een of twee lavabo’s en eventueel nog extra opbergruimte. Je kan wat plaats besparen door extra opbergruimte te voorzien onder en boven de wastafels. 

 

Als er nog ruimte over is, moet er ook gekeken worden of de juiste leidingen aanwezig zijn. Als dit niet het geval is, moet een deel van je badkamer opengebroken worden om de juiste leidingen door te trekken. Indien de juiste leidingen aanwezig zijn, kan je ervoor kiezen om een Geberit toilet te plaatsen. Geberit is een bekend merk in Europa op gebied van sanitaire producten. Wanneer je een Geberit toilet plaatst, ben je dus zeker dat je voor kwaliteit kiest. 

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!