De top 5 meubel designs die nooit uit de mode gaan

Van Chesterfield banken die permanent staan als een symbool van luxe en verfijning, tot de hoofdborden waar we vandaag de dag toffe varianten op vinden. De vijf meubels op deze pagina staan altijd goed en gaan never-nooit meer uit de mode. 

Check onze klassieke meubel lijst hieronder voor de top 5 meubel klassiekers!

 

1. Chesterfield bank

Een Chesterfield bank herken je direct wanneer je er eentje ziet. Met zijn ontwerp met knopen, lage rug en hoge arm is deze klassieke bank overal te vinden. Van statige huizen tot luxe hotellobby’s. Er wordt vaak gezegd dat het meubelmerk vernoemd is naar Lord Philip Stanhope, een graaf van het Engelse plaatsje Chesterfield, die een meubel wilde waar mannen op konden zitten zonder hun pakken te vouwen. Wat een pimp!

 

2. Vleugelstoelen

Wingback stoelen, ook wel bekend als vleugelstoelen, zijn oorspronkelijk meer gemaakt voor functie dan voor stijl. De originele ontwerpen zijn gemaakt om naast de open haard te worden geplaatst, waar de vleugels de warmte van het vuur om je heen omhullen en tocht voorkomen. Tegenwoordig komen deze stoelen in veel vormen en grootten.

3. Lederen fauteuil

De lederen fauteuil, origineel vanuit Frankrijk, werd voor het eerst bekend als comfortabele fauteuil. De eerste ontwerpen waren meestal bedekt met leer en de naam verwijst hoogstwaarschijnlijk naar de gentlemen’s clubs waar mannen konden genieten van een sigaar en een drankje en konden wegzakken in deze fauteuils. Terwijl de clubfauteuils tegenwoordig vaak in een verscheidenheid aan stoffering en stoffen worden aangetroffen, zal de lederen clubfauteuil altijd een beproefd en waar echt product van luxe en verfijning zijn.

4. Windsor Chair

De Windsor Chair is een ander meubel met Engelse oorsprong net als Chesterfield, maar deze klassieke houten stijl is al eeuwenlang populair in de Verenigde Staten. Een gebogen frame en de slanke spindels van de stoel zijn de meest herkenbare kenmerken. Het Windsor-ontwerp is geperfectioneerd, zowel qua silhouet als qua frame voor comfort. Nu vind je stoelen zoals deze natuurlijk in allerlei soorten en maten!

 

 

5. Losse hoofdborden

Hoofdeinden zijn er als sinds de Romeinen en Grieken en zelfs in het oude Egypte zijn ze gevonden. Daar werden ze versierd met goud en decoratie. Maar het was pas in de 18e eeuw toen het hoofdbord een comfortabele benadering met gestoffeerde versies. Gestoffeerde hoofdborden blijven om zowel stijlvolle als praktische redenen in de mode. Een coole manier om rechtop te zitten en te ontspannen in bed, bijvoorbeeld om een boek te lezen.

 

 

Wat vind jij? Zijn dit de klassiekers die ook bij jou thuis uitstekend in de inrichting passen? Laat het ons weten in de comments, of stuur je foto in naar info@waslijn.com!

 

Lily
Lily
Blue haired and blue eyed: Lily is all about wonen & fashion. Lees je een woon- of fashion artikel op Waslijn.com, dan komt het van Lily.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!