Verduisterende gordijnen helpen je beter slapen

Niet kunnen slapen is onwijs vervelend. Soms lukt het gewoon echt niet. Of je nou moe bent of niet; het lukt soms gewoon niet om in slaap te vallen. Wat moet je doen als je verlangt naar slaap maar het je niet lukt? Onder andere kunnen verduisterende gordijnen enorm helpen. In dit artikel lees je waarom een goede slaapomgeving zo belangrijk is en waarom verduisterende gordijnen kopen een zeer degelijke oplossing kan zijn.

 

Waarom lukt het niet om te slapen?

Waarom je niet kunt slapen, kan verschillende redenen hebben. Je kunt het bijvoorbeeld te warm of te koud hebben. Dat soort dingen zijn heel makkelijk te verhelpen. Je koopt een dunner deken, een deken die beter ventileert, of je doet een warmere pyjama aan. Dat is niet zo moeilijk. Maar wat nou, als je niet weet waar het vandaan komt?

 

Wat je er aan kunt doen

Je bent wel een beetje moe, maar niet heel erg. Je ligt maar wat te staren en valt niet in slaap. Herken je dat? Dan zou het kunnen zijn dat het te licht in jouw kamer is. Wanneer je in een goed verduisterde omgeving bent, vindt jouw lichaam het prettiger om te gaan slapen. Jouw brein weet dan dat het tijd is om te gaan slapen. Daarom val je sneller in slaap als het donker is. Als het niet goed donker is, kan jouw lichaam onbewust denken dat het nog dag is. Je kunt dan misschien wel moe zijn maar jouw lichaam wilt nog niet gaan slapen.

 

Hoe maak je de omgeving geschikt?

Goede verduisterende gordijnen doen al een hele hoop. Veel mensen hebben gordijnen die nog veel te veel licht binnen laten. Gelukkig kun je gordijnen kopen die wel goed verduisterend werken. Zo is het goed donker in jouw kamer en weet jouw lichaam dat het kan gaan slapen.

 

Wat je nog meer kunt doen.

Naast verduisterende gordijnen kopen, kun je nog een aantal dingen doen om beter in slaap te vallen. Zo kun je bijvoorbeeld een slaap routine maken. Voor je gaat slapen, doe je nog een aantal dingen. Als je dat elke avond doet, weet jouw brein dat het nu tijd is om te gaan slapen. Jouw brein kan zich dan alvast voorbereiden. Ook is een goede temperatuur belangrijk. Ook als je het s ‘nachts koud hebt, moet het niet te warm in jouw kamer zijn. Trek dan eerder een warmere pyjama aan. Welterusten!

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!