Waarom de winter ook heel gezellig kan zijn

De winter. De ene persoon kijkt er al midden in de zomer reikhalzend naar uit, terwijl de ander al depressief wordt bij het idee. Donker, koud, nauwelijks buiten komen: bah. Toch zijn er behoorlijk veel leuke dingen aan de winter, die je door er op deze manier tegenaan te kijken misschien een beetje vergeet. Met een beetje inzet, en het mooie in dingen willen zien, kun je van de winter juist een heel fijn seizoen maken.

 

Maak het binnen gezellig

 

Ben je graag buiten, bezoek je heel de zomer volop festivals en zit je graag op een terras, dan kan de winter iets zijn waar je tegenop kijkt. Het vermaak buiten komt tot een stop, en we zoeken het gezien de temperaturen vooral binnen. Ook zien we daardoor onze vrienden vaak wat minder, en kan het leven wat saaier lijken.

 

Je kan het ook anders zien: de winter als het seizoen om weer even bij te tanken. Om het thuis gezellig te maken, tot rust te komen, en wat vaker kleine momentjes met vrienden thuis in te plannen. Na maanden in de weer te zijn geweest, kan even wat geborgenheid in je eigen huis ook fijn zijn. Zorg dat het thuis gezellig en knus is. Zorg voor een aangename temperatuur, eventueel een lekker dekentje op de bank, en een warme sfeer. Daarvoor mag je best tijdelijk wat veranderingen in je huis aanbrengen, bijvoorbeeld op het gebied van verlichting. Zet een mooie lavalamp op een prominente plek. Niet alleen voor wat extra licht, maar ook voor het rustgevende effect. En wist je dat lampen met lampenkappen voor extra zacht en sfeervol licht kunnen zorgen? Door te kiezen voor lichtbronnen met een warme uitstraling, wordt het al snel extra knus in huis. Een kaarsje aansteken of een (sier)haard maken het helemaal af.

 

Tijd voor quality time!

 

Waar de zomer het seizoen is van de feesten, is de winter meer de tijd voor quality time. Je spreekt, omdat het binnenshuis moet, vaker af met kleinere groepjes mensen, of één op één. Een mooi moment om rustig bij te praten, even écht de tijd te nemen voor elkaar. Uitgebreid te koken, waar je in de zomer niet zo veel zin in hebt, en goede gesprekken te voeren.

 

De winter is natuurlijk ook het seizoen van de feestdagen. Hoe je deze ook viert, met familie, vrienden of met wie dan ook, het is altijd een bijzondere tijd. Maak je huis gezellig met lichtjes, en maak zo nu en dan een fijne wandeling in je stad of buurt, om te zien hoe iedereen de boel feestelijk aan heeft gekleed. De temperaturen mogen dan aan de lage kant zijn, van zoveel gezelligheid krijg je het vanzelf weer warm.

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!