Welke dakbedekking kies ik het best?

Een dak renoveren doe je hopelijk maar één keer in je leven. Het is een grote investering dus dan wil je natuurlijk ook dat het meteen goed wordt gedaan. De soort dakbedekking speelt een belangrijke rol in de levensduur van je gerenoveerde dak. EPDM wordt steeds populairder als dakbedekking en dit om verschillende redenen.

 

Waarvoor staat EPDM?

 

De afkorting EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Dit is een groep van synthetische rubbers waardoor je ook wel van EPDM rubber kan spreken. Een van de grote voordelen van dit rubber is dat het heel elastisch is. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het rubber zal scheuren bij warme temperaturen. Het zet zich gewoon uit zonder een scheurtje te vertonen. Temperatuurschommelingen hebben met andere woorden geen effect op dit rubber. 

 

EPDM rubber is ook een veilige dakbedekking om te plaatsen. In tegenstelling tot andere soorten bedekking, zoals bitumen, heb je bij EPDM geen brander nodig om deze hightech rubber op je dak te leggen. Bovendien is het ook heel eenvoudig te plaatsen. Zelfs zonder technische kennis kan je dit probleemloos zelf leggen. 

 

Een ander voordeel van dit rubber is dat het volledig waterdicht is. Zodra het geplaatst is, kan er geen water meer onder. Het enige onderhoud dat je eraan kan hebben is het jaarlijks weghalen van bladeren die op je dak zijn beland. Al waaien de meeste bladeren er vanzelf af door de wind. Bovendien heeft EPDM ook een gemiddelde levensduur van veertig tot vijftig jaar. Kortom, een duurzame investering. 

 

Hoeveel kost EPDM?

 

De prijs van EPDM wordt bepaald aan de hand van de grootte van je dak. Daarnaast verschilt de prijs per vierkante meter ook naargelang de dikte van het rubber dat je kiest. Dikkere dakbedekking wordt voornamelijk aangeraden voor daken waarop veel wordt gelopen en waarop bijvoorbeeld nog kiezelstenen liggen. Belangrijk om te weten is dat een dikker rubber ook moeilijker te plooien is en dus iets lastiger om te plaatsen. Hoe dikker het rubber, hoe hoger de prijs. De prijs per vierkante meter ligt tussen tien en vijftien euro. 

 

Wanneer je je dak wil bedekken met EPDM kan je altijd een offerte op maat aanvragen. Het rubber wordt meestal in de juiste afmetingen voorgesneden zodat je het enkel nog maar hoeft te plaatsen. Als klant krijg je dan ook alle informatie over het materiaal dat je nodig hebt om aan de slag te gaan. 

 

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!